П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Підвищують мораль – європейська країна допустила собак в реанімацію

Важливо

Іспанська лікарня у Барселоні Hospital del Mar та центр із адопції безпритульних тварин та пет-терапії Affinity Foundation створили спільний проєкт. Вони допускають у палати реанімації собак, аби ті морально підтримували пацієнтів.

Про це повідомляє New York Post.

Зараз спеціально підготовані собаки відвідують кожного пацієнта на 15-20 хв щодня. Лікарі кажуть, що поки лише спостерігають. Але уже бачать позитивний вплив на людей

Проєкт буде збирати зразки слини пацієнтів до та після відвідування собаками. Лікарі хочуть проаналізувати наявність гормонів окситоцину та серотоніну, які будуть вказувати на рівень щастя, та рівень гормону стресу кортизолу, який очікувано падатиме.

Пацієнт Хоель Буено, наприклад, каже, що пухнасті відвідувачі із кличками Віда і Лу допомагають йому краще пережити розлуку із власними собаками. Чоловік потрапив до лікарні через тромб.

Фото: Hospital del Mar/X

Медичний персонал каже, що теж відчуває полегшення від присутності у реанімації собак.

Єдине, що приносить клопоти – Віда і Лу можуть іноді лишати екскременти у палаті.

Як повідомляло BitukMedia, у США заснували першу у світі чартерну авіакомпанію, що спеціалізується на перевезенні cобак. А в аеропорту Стамбула з’явилися собаки, навчені знімати стрес у людей. Команда з п’яти собак розпочала свою роботу після кількох місяців підготовки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі