Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жодних переносок: з’явилася перша у світі чартерна авіакомпанія для собак (ВІДЕО)

Важливо

В собак невдовзі з’явиться можливість на власній шкурі відчути, як це – літати бізнес-класом. У США заснували першу у світі чартерну авіакомпанію, що спеціалізується на перевезенні найкращих друзів людини.

Про це розповідає USA Today.

Авіаперельоти з собаками зазвичай пов’язані з величезним стресом і для хвостатих мандрівників, і для їхніх господарів. Різні авіакомпанії мають різні вимоги до перевезення улюбленців. Як правило, представників дрібних порід можна перевозити в салоні у спеціальних переносках. А от крупнішим доводиться миритись з вантажним відсіком літака, а це – ще те випробування.

Чартерна авіакомпанія BARK Air повідомляє, що її клієнти натомість отримають обслуговування за вищим розрядом, що відповідає людському бізнес-класу. Щоправда, таке задоволення обійдеться дорого: авіаквиток для власника та собаки коштуватиме щонайменше 6 тис. доларів в один бік.

До тварин ставитимуться, як до VIP-персон. Обіцяють спрощений процес реєстрації та посадки на рейс: собакам не доведеться проходити численні перевірки та огляди, як це відбувається зазвичай. Жодних кліток або переносок: всі VIP-собаки матимуть можливість вільно та комфортно розміститися в салоні літака.

За кожним пасажиром буде закріплений персональний асистент. Він стежитиме за тим, щоб під час перельоту його підопічний не конфліктував з іншими чотирилапими і почувався спокійно.

Фото – Joe Gall/ Bark Air

Аби собаки не нервували, добре перенесли тривалий переліт і навіть отримали від нього задоволення, планується використати різноманітні засоби. Наприклад, салон літака буде пофарбований у спокійні кольори, там гратиме приємна музика, у повітрі розпорошуватимуть спеціальні заспокійливі для собаки речовини. А ще роздадуть затички для вух – щоб волохатих пасажирів не турбував шум двигуна.

Фото – Joe Gall/ Bark Air

Під час польоту собакам пропонуватимуть різноманітні “смаколики”, а для їхніх господарів шеф-кухарі, які перебувають на борту, будуть готувати вишукані страви.

Перший рейс BARK Air запланований на 23 травня, а продаж квитків розпочався 11 квітня. Поки чартери літатимуть за двома напрямками: Нью-Йорк — Лондон (вартість квитка 8 тис. доларів в один бік) та Нью-Йорк — Лос-Анджелес (6 тис. доларів в один бік).

Як розповідало раніше BitukMedia, круїзи для котів запустила сінгапурська компанія Tall Ship Adventures. Щоправда, без господарів пухнастим все ж не обійтися. Розкішний відпочинок обіцяють і тваринам, і людям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі