Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мотивує рідний дядько на фронті – школярка зібрала 2 млн грн

Важливо

12-річна Діана Насібова з Ніжина на Чернігівщині з дитинства волонтерить заради тварин. Але останні два роки збирає донати для ЗСУ і уже передала 2 млн грн. Каже, мотивує те, що на фронті воює рідний дядько.

Про юну волонтерку розповідає Суспільне.

Після початку повномасштабного вторгнення батько Діани вивіз її із Ніжина на Львівщину. Після повернення дівчинка вирішила почати волонтерити для ЗСУ.

Тож вдень вона відвідує заняття та гуртки, а потім плете із бісеру різноманітні вироби та продає їх за донат на місцевому ринку.

Зібрані кошти вона передає до місцевої  Всіхсвятської церкви. Місцевий отець Сергій – капелан. Він щотижня їздить на фронт та збирає заявки від українських підрозділів.

За два роки свого волонтерства Діана назбирала на потреби військових понад два мільйони гривень. Тепер школярка має свою колекцію шевронів. Їх їй подарували військові. Обіцяє не зупинятися до повної перемоги України у війні.

Діана продовжує допомагати безпритульним тваринам, знаходить для них домівки та зберігає контакти нових власників, щоб допомагати їм за нагоди.

Як повідомляло BitukMedia, 87-річний незрячий Микола Кольчиба із Кривого Рогу плете основи для маскувальних сіток та передає їх волонтерам. За два роки він уже виготовив їх понад 70.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі