Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Робота тиха, не сплю ночами” – 87-річний незрячий плете основи для маскувальних сіток

Важливо

87-річний незрячий Микола Кольчиба із Кривого Рогу плете основи для маскувальних сіток та передає їх волонтерам. За два роки він уже виготовив їх понад 70.

Про це розповідає Суспільне.

Волонтер розповіда, що втратив зір у 20 років – отримав хімічний опік під час військової служби. Орієнтуватися на дотик його навчили у товаристві незрячих. Там опанував і техніку плетіння.

Тепер за місяць виготовляє по 5 таких штук шириною 4 м і довжиною 5 м. Потім передає їх волонтерам, а ті обв’язують стрічками відповідно до сезону.

“Як почалось вторгнення, нитки в мене були, думаю, чим я можу помогти. Це я за місяць 4, коли 5 штук зв’яжу і дзвоню в штаб, приїздять, забирають. Час вільний є, та й в’яжу, а буває вночі не сплю, тихенько, робота безшумна, діти сплять, а я на кухні сяду та в’яжу”, – каже він.

Волонтери кажуть – волонтер Кольчиба дуже допомагає, адже основи для сіток треба закуповувати спеціально.

“Передавали військовим частинам на фронт,  спочатку це була Херсонщина – звільнення наших територій, далі і Донеччина і Луганщина, це і Харківський напрямок, Лимано-Куп’янський”, – розповіла голова ГО “Набат Кривбас” Вікторія Третяк.

Як повідомляло BitukMedia, 62-річна Людмила Столяренко із Чернівців віддала українським військовим пенсію, яку збирала два роки. Жінка із інвалідністю вимушено переїхала із Донеччини. Тепер наші захисники придбали дрони.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі