Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Греції відбулася церемонія запалення олімпійського вогню (ВІДЕО)

Важливо

У Греції пройшла церемонія запалення олімпійського вогню. Його доставлять до Парижа традиційною естафетою влітку 2024-го. Олімпійські ігри пройдуть з 26 липня до 11 серпня.

Про це розповідає AP.

Урочиста церемонія пройшла в Олімпії – місці, де зародилася ця традиція. Церемонію відвідали мер Парижа Анн Ідальго, спортивні функціонери Греції та Франції, господарки Олімпіади-2024, а також президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

На стадіоні пролунали гімни Греції та Франції. Олімпійський гімн виконала американська оперна співачка Джойс Дідонато, лауреат чотирьох премій “Греммі” за кращий класичний сольний вокал.

Потім під час театралізованого дійства за допомогою параболічного дзеркала запалили олімпійський смолоскип.

Через 100 років після того, як Олімпійські ігри востаннє проходили у столиці Франції, країна втретє зустрічатиме Олімпійський вогонь 8 травня у Марселі. Полум’я відвідає понад 400 французьких міст, перетинаючи країну, перш ніж потрапить до Парижа. Олімпійська естафета триватиме 68 днів та завершиться на церемонії відкриття Ігор 26 липня. Закриття відбудеться 11 серпня.

Традиція запалювати Олімпійський вогонь існувала в Стародавній Греції під час проведення античних Олімпійських ігор. Олімпійський вогонь служив згадкою про подвиг Прометея, що за легендою викрав вогонь у Зевса  та подарував його людям.

Відбувалась церемонія запалювання олімпійського вогню біля храму Гери в Олімпії. Поновив її П’єр де Кубертен у 1912 р. Смолоскип запалюють в Олімпії спрямованим пучком сонячного проміння, утвореного увігнутим дзеркалом. Олімпійський вогонь символізує чистоту, прагнення досконалості і боротьбу за перемогу, а також мир і дружбу. Ця традиція зберігається донині.

Як розповідало раніше BitukMedia, паралімпійки закликають відомий спортивний бренд продавати кросівки по одному.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі