П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дрібна і барвиста: у Чорнобильському заповіднику помітили новий вид птахів

Важливо

Новий вид пташок помітили фахівці на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Йдеться про золотомушку червоночубу.

Про це повідомили у Facebook працівники заповіднику.

На території Чорнобильського заповідника вже давно мешкає один з найменших птахів фауни України — золотомушка жовточуба. Її найближчу родичку — золотомушку червоночубу (Regulus ignicapillus) виявили лише нещодавно, – повідомляють фахівці. Самця і самицю побачили в районі с. Янівка.

Йдеться про дуже дрібну пташку: довжина тіла — 9 см, маса — 4-6,5 г. “У цих дрібних, але барвистих птахів — гніздовий період. Тому, крім власної появи, золотомушка червоночуба нагородила спостерігача ще й гарним співом”, — йдеться у повідомленні.

Золотомушка червоночуба перебуває під охороною Бернської конвенції і включена до Червоної книги України (1994, 2009) зі статусом “неоціненна”. 

У Чорнобильському заповіднику хочуть облаштувати 30 будиночків для червонокнижних птахів, яких там залишилося небагато, повідомляло “Суспільне”. Зоозахисники оголосили збір коштів на штучні дуплянки. Їх виготовлять з дерева та змастять оліфою. Планується, що там зможуть оселитися пташки сиворакша, голуб-синяк та гоголь зеленоголовий.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Чорнобильському заповіднику сфотографували найменшу сову України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі