П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У пам’ять про бабусю – татуйований блогер встановив світовий рекорд із плетіння ковдр

Важливо

31-річний британець Ден Сор, також відомий у Tik Tok як Tattooed Knitter, встановив світовий рекорд за кількістю сплетених за добу ковдр у техніці “плетіння руками”. Виготовив їх 19. Каже, присвятив цей рекорд покійній бабусі.

Про це повідомляє ВВС.

Ден розповідає, що навчився плести лише кілька місяців тому, почав цим займатися у грудні минулого року. Його основна професія – слюсар.

Тепер каже, його бабуся Маргарет Сор надзвичайно пишалась б ним. “Вона б посміялася б. Ніколи б не повірила, що я на таке здатен”, – каже Ден. Бабуся була великою фанаткою в’язання.

Та і сам чоловік не міг повірити, коли отримав підтвердження від Книги рекордів Гіннеса.

Щоправда, Ден використовував техніку arm knitting – “в’язання руками”. Воно виключає спиці, гачки, голки тощо. Нитки зв’язуються у вузли вручну. Ден побачив таку техніку у Tik Tok і вирішив спробувати.

Ден став першим, хто встановив рекорд у цій техніці. Каже, хотів би навчити бабусю і спробувати виготовити щось із нею разом.

Ден зізнається, що плетіння допомагає йому покращити своє психічне здоров’я – побороти постійну тривожність.

19 ковдр чоловік обіцяє передати у дві обрані ним благодійні організації: благодійну організацію психічного здоров’я MenWalkTalk і хоспіс Ешгейт, який піклувався про його бабусю до її смерті 10 років тому.

Також Дену вдалося зібрати 3 тис. фунтів – понад $3,7 тис. Їх задонатили люди, які спостерігали за рекордом – відео переглянули 1.2 млн осіб. Кошти Ден також віддасть на благодійність.

Як повідомляло BitukMedia, американка Алессандра Хайден із міста Гіг-Харбор у штаті Вашингтон плела гачком 34 год і 7 хв. Так встановила світовий рекорд Гіннеса. Каже, бабуся навчила її цьому ще у 8-річному віці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі