Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені знайшли залежність між першою літерою прізвища студента та його оцінками

Важливо

Дослідники з Мічиганського університету виявили, що на оцінки студентів впливає порядок, в якому викладач перевіряє роботи. Учні вгорі списку за абеткою в середньому отримують на 0,3 бала більше.

Про це розповідає Phys.

Автори дослідження звернулися до даних онлайн-системи управління навчанням Canvas, якою користуються в університеті Мічигану. Вони проаналізували близько 31 млн записів про оцінки, виставлені з 2014 до 2022 року за роботи майже 140 тис. студентів.

З’ясувалося, що студенти з прізвищами, які починаються на A, B, C, D або E, в середньому отримували на 0,3 бала більше, коли викладачі оцінювали роботи за абеткою. Під час перевірки у випадковому порядку такого ефекту не спостерігалося. Студенти з прізвищами на літери від F до Z отримували на 0,3 бала менше. Така різниця впливала на успішність студентів та їхні кар’єрні перспективи.

Дослідники припустили, що до кінця перевірки завдань педагоги втомлювалися та втрачали концентрацію. Цим пояснюється, що на пізньому етапі роботи викладачі виставляли нижчі оцінки.

Щоб уникнути подібних проблем, автори статті запропонували налаштовувати в університетських програмах рандомний (випадковий) порядок перевірки робіт. Досі в системі Canvas за стандартними налаштуваннями було встановлено абеткових порядок. Також дослідники порадили не перевантажувати викладачів.

Як розповідало раніше BitukMedia, “капелюхи проти списування” підвищують якість студентських знань.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі