Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Капелюхи проти списування” підвищують якість студентських знань

Важливо

Заповзятливі учні одного провінційного коледжу на Філіппінах вирішили більш ніж сумлінно підійти до складання тестів. За пропозицією викладачки кожен мав створити головний убір, що закриває огляд і не дає скопіювати відповіді сусіда. Студенти, знаючи, що не зможуть списати, підготувались до завдань серйозніше. А їхні знімки у креативних та химерних “античітерських” капелюхах стали вірусними

Про це розповідає  New York Post.

Cтуденти одного коледжу в Легаспі прийшли складати тести у химерних капелюхах, щоб не піддаватись спокусі зазирнути у роботи своїх одногрупників.

Ці фото стали вірусними у Мережі. На тлі сміливих заяв про ефективність такого методу самоперевірки під час іспитів молоді філіппінці надихнули безліч інших учнів по всьому світу наслідувати їхній приклад.

Багато користувачів соцмереж знайшли чимало переваг у такому методі самоконтролю. Почати з того, що це весело. А ще він допоможе учням відповідальніше підходити до навчання, а, можливо, й підкаже ідею про неочевидний спосіб переробки речей. Так, деякі студенти знайшли нове застосування коробкам з-під яєць.  Один молодик зробив довгасті окуляри з паперових трубочок, щоб було незручно підглядати.

Деякі використали капелюхи, шоломи або маски для Хелловіна. Вчителька, яка стоїть за цією ідеєю, розповіла, що шукала “кумедний спосіб” забезпечити “порядність та чесність” у своїх класах. Мері Джой Мандане-Ортіс, професорка машинобудування в Інженерному коледжі Університету Бікола, заявила, що її ідея виявилась “справді ефективною”.

Викладачку надихнув спосіб, який, як повідомляють, використовувався у Таїланді дев’ятьма роками раніше. 2013 року вірусним стало зображення кімнати студентів у Бангкоку, які писали контрольні роботи у своєрідних саморобних “вушанках”. Студенти рівномірно приклеїли з усіх боків до голови аркуші паперу, щоб заблокувати периферійний зір.

Попросивши своїх учнів виявити творчий підхід, професор Мандане-Ортіс зрештою зраділа результату та розмістила фотографії студентів на своїх сторінках у соціальних мережах.

Професорка зазначила, що цього року її підопічні показали найкращі результати, оскільки суворі умови іспиту мотивували їх старанно та вчасно навчатись. Вона розповіла, що багато хто закінчив свої тести достроково і, здається, ніхто не був викритий у списуванні.

Як повідомляло раніше BitukMedia, студент фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського Ігор Клименко виграв премію Global Student Prize і став найкращим студентом світу. Хлопець розробляє квадрокоптер для розмінувань Quadcopter Mines Detector.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі