Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вирішив допомогти армії – Ігор Клименко став найкращим студентом світу

Важливо

Студент фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського Ігор Клименко виграв премію Global Student Prize і став найкращим студентом світу. Хлопець розробляє квадрокоптер для розмінувань Quadcopter Mines Detector.

Про це повідомляє сайт премії Global Teacher Prize.

Quadcopter Mines Detector Ігор розробляє уже два роки. Дрон є програмованим, за допомогою спеціальних датчиків він виявляє міни на поверхні землі та під нею. Прилад дозволяє проводити розмінування за мінімальної участі людини. На сьогодні Ігор розробив два робочі прототипи. Винахід раніше був представлених на числених конкурсах та виставках. Наприклад, він отримав золоту медаль на 21-й технологічній виставці у Малайзії у категорії юніорів.

За перемогу у Global Student Prize хлопець отримав $100 тис. Зараз він веде переговори із інвесторами для масового виробництва своїх пристроїв. На свій дрон хлопець має два патенти.

Ігор каже, що коли росія розпочала війну проти України у 2014-му, вирішив допомогти батьківщині – тоді хлопець навчався у 5 класі. Зараз він волонтерить – допомагає збирати провізію для військових та переселенців. Крім того, він є членом МАНУ, читає ленкції на онлайн-платформі Think Global та займається репетиторством із математики.

Global Student Prize є “донькою” премії Global Teacher Prize. Обидві премії заснували американська освітня компанія Chegg та освітній благодійний фонд Varkey Foundation. Обидві організації спрямовані на поліпшення якості освіти по всьому світу. Метою премій є відзначення найкращих учителів світу на тайкращих студентів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 19 вересня турецька оборонна компанія Baykar Makina повідомила про успішне проходження першого тесту на моторну інтеграцію свого реактивного безпілотного винищувача Bayraktar Kizilelma. Цей надзвуковий малопомітний дрон оснащується турбореактивним двигуном АІ-25ТЛТ. Його виготовляють на “Мотор Січі”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі