П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Змінюється якість республіканців – американський професор пояснив, що буде з підтримкою України у США

Важливо

На виборах 8 листопада до Конгресу США можуть зайти республіканці-маргінали, пов’язані із експрезидентом Дональдом Трампом. Вони можуть виступати за зменшення допомоги Україні і перенаправлення коштів на внутрішні потреби. І навіть за примирення із кремлівським лідером володимиром путіним. Але поки що великого занепокоєння це не викликає.

Такі думки в інтерв’ю BitukMedia висловив асоційований професор Університету Північної Кароліни в Грінсборо Василь Тарас.

Зараз у американському парламенті – Конгресі співвідношення республіканців та демократів приблизно 50/50. Демократи на 100% голосують за підтримку України. Серед республіканців є близько 10 осіб, які утримуються або відверто говорять про переговори із путіним, пояснює Василь Тарас.

Після виборів 8 жовтня республіканці можуть “взяти” якусь із палат парламенту, тобто їх буде на кілька чоловік більше, ніж демократів. Але більше небезпечно те, що більшість республіканців, які пройдуть на цих виборах до Конгресу – це люди, яка міють підтримку Дональда Трампа. І відповідно, будуть обстоювати його думку про війну в Україні. Часто це можуть бути люмпени, маргінали, на яких показав пальцем Трамп і сказав, що це – “класний пацан”, продовжує професор Тарас.

“Фактично ці люди будуть продовжувати транслювати думки Трампа. А Трамп буде продовжувати не дуже любити Україну і в якійсь мірі підтримувати Путіна. І як Трамп махне рукою, так вони і будуть голосувати. Тож проблема в тому, що змінився тип депутатів. І скільки республіканці не візьмуть місць, це буде майже все протрампівське крило. І це створює певну загрозу”, – вважає Тарас.

Ще одна загроза полягає у тому, що на офіційному рівні у публічному просторі звучатимуть думки, що Україну не треба підтримувати.

Однак, вважає Тарас, підтримка України з боку Демократичної партії збережеться, у Білому Домі залишиться та ж сама адміністрація, яка повністю за Україну, а республіканці, прийшовши до влади, можуть змінити свою риторику і також висловлюватися в підтримку України. Тому катастрофи у перемозі трампістів немає і є великий шанс, що підтримка Украни збережеться.

Як раніше повідомляло BitukMedia, внучатий племінник убитого 35-го президента США Джона Кеннеді Конор Кеннеді воював в Україні проти росії. Він брав участь у боях у складі Інтернаціонального легіону на боці України у війні з російською федерацією.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі