Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Єлена Троянська та інші – у Помпеях знайшли нові надзвичайні фрески

Важливо

У місті Помпеї в Італії розкопали з-під вулканічного попелу чорну бенкетну залу із унікальними фресками. На них зображені міфологічні персонажі, такі як Єлена Троянська та інші.

Про це повідомляє BBC.

Чорний колір стін маляри обрали, аби приховати кіптяву від диму від ламп. Вона могла накопичитися на стінах після багатьох нічних бенкетів, припускає директор музею доктор Габріель Цухтрігель.

“Світло від ламп мерехтіло, і видавалося, що фрески оживають”, – каже він.

Підлога кімнати викладена мозаїкою із мільйонів шматочків білого матеріалу.

У приміщенні помітно два головні фрески. На першій бог Аполлон намагається спокусити жрицю Кассандру. Згідно із легендою, за те, що вона йому відмовила, усі ігнорували її передбачення.

І на другій фресці зображені наслідки цього – троянський царевич Паріс зустрічається із Єленою Прекрасною. Саме її викрадення і стало причиною Троянської війни, згідно із легендою.

Чорну залу розкопали в ході дослідження так званого “Регіону 9” – одної із частин похованого під попелом міста. Розкопки почалися рівно рік тому. Працівники розкопали кілька метрів пемз та попелу, які накрили місто у 78 році н.е.

Паріс і Єлена Прекрасна. Фото: www.theartnewspaper.com

Аби фрески трималися стін, їх посилюють за допомогою штукатурного клею, які вводять через спеціальні шприці.

Кам’яну кладку підкріплюють риштуваннями, а зверху кладуть тимчасове покриття.

Чорна кімната у житловому будинку, як і знайдені раніше пральня та пекарня, ймовірно належали супер багатому місцевому політику на ім’я Авл Рустій ​​Вер. Про це свідчать ініціали ARV на будинку та навіть на жорнах пекарні. Про нього відомо із уривків політичної пропаганди, що ширилася Помпеями.

Також очевидно, що на момент виверження у будівлі проводився ремонт. Працівники втекли, але полишали акуратні купи черепиці, відра із вапном та свої інструменти.

Як повідомляло BitukMedia, в італійському місті, похованому під шаром вулканічного попелу, археологи виявили унікальну фреску. Вона зображує трагічну сцену з давньогрецького міфу про Фрікса і Геллу. Цей міф був дуже популярним серед жителів давньоримського міста.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі