Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тягне руку з хвиль: знайшли ще одну чудово збережену “міфічну” фреску (ВІДЕО)

Важливо

Ще одна чудова знахідка в Помпеях. В італійському місті, похованому під шаром вулканічного попелу, археологи виявили унікальну фреску. Вона зображує трагічну сцену з давньогрецького міфу про Фрікса і Геллу. Цей міф був дуже популярним серед жителів давньоримського міста.

Про це розповідає The Guardian.

Знайдена фреска виконана з великою майстерністю. Попри два тисячоліття, кольори її фарб зберегли свою свіжість та яскравість, вказують фахівці. Облямована в намальовану раму картина знаходиться на внутрішній стіні невеликого будинку, що примикає до будинку Леди. Стіна теж зберегла свій яскраво-жовтий колір.

Згідно з грецькою міфологією, близнюків Фрікса і Геллу мачуха звинуватила у неврожаї і хотіла принести Фрікса в жертву. Втекти з дому братові і сестрі допомогли боги, пославши їм літаючого золотого овна, дарунок бога Гермеса.
Під час польоту дівчина впала і потонула у водах протоки, пізніше названої древніми греками Морем Гелли. Тепер вона відома як Дарданелли.

На фресці зображений саме цей трагічний момент — Фрікс ширяє в повітрі верхи на овні, а з моря до нього простягає руку Гелла, яка тоне. Її обличчя ледве проступає крізь хвилі.

Окрім великої фрески, археологи також знайшли на стінах цього будинку кілька натюрмортів та жіночих портретів. Археологи розраховують, що після консерваційних робіт усі ці знахідки будуть доступними для широкої публіки.

Як розповідало раніше BitukMedia, археологи у місті Помпеї знайшли ймовірне зображення предка піци. Страву побачили на щойно відкритій фресці, якій близько 2 тис. років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі