Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бабак-провісник Філ став батьком (ВІДЕО)

Важливо

Знаменитий бабак Філ з американського міста Панксатоні, який щороку у лютому пророкує ранню весну або ж продовження холодів, став батьком. Тепер ми знаємо, чим Філ займається в інші 364 дні року.

Про це повідомляє Huffpost.

Згідно із заявою “Клубу бабаків Панксатоні”, у Філа та його дружини Філліс народилися двоє здорових бабаченят. “Ми раді повідомити, що у Філа Панксатоні народилися первістки; і ми раді, що Філ і Філліс створили сім’ю. (…) Я розмовляв з Філом за допомогою своєї тростини, яка дозволяє мені розмовляти мовою бабаків, і Філ дуже тішиться тому, що сталося”, — заявив на прес-конференції Томас Данкель, очільник групи “Ближнє коло” (The Inner Circle), яка спостерігає за тим, як саме Філ визирає з нори.

За словами Данкеля, бабаченят виявив член клубу, коли прийшов годувати їхніх батьків фруктами та овочами. За його словами, ніхто не підозрював, що Філліс вагітна. Стать малят або їхні імена поки не повідомляють.

День бабака — народне свято у США та Канаді. Щороку 2 лютого чимало людей з усього світу спостерігають за поведінкою бабака, який прокидається після зимової сплячки. Вважається, що якщо звірятко побачить свою тінь, злякається її і сховається назад у нірку, то зима триватиме ще шість тижнів, а якщо бабак безстрашно вийде назовні, то тепла погода не за горами.

Щорічні свята в Панксатоні проводять члени організації “Ближнє коло”. Вдягнені у смокінги та з циліндрами на голові, вони проводять на пагорбі Гоблер-Ноб офіційні засідання, під час яких бабак, який отримав ім’я Філ Панксатоні ще у 1960-х роках, повідомляє главі організації, чи прийдем весна цього року раніше. Члени клубу стверджують, що Філ п’є особливий еліксир, тому він безсмертний. При цьому дружина та діти Філа такого привілею не мають.

Філ і Філліс живуть у приміщенні з клімат-контролем у Меморіальній бібліотеці Панксатоні. Але, як і більшості зростаючих сімей, тепер їм потрібне більше житло. Клуб планує перевезти їх у більший дім на території бібліотеки.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Допис, поширений Punxsutawney Groundhog Club (@punxsyphil)

З огляду на те, що щорічний ритуал Дня бабака проводиться з 1887 року, виходить, що Філу вже близько 130 років. Це безперечний подвиг для продовження роду, який може присоромити навіть Аль Пачіно, Роберта Де Ніро та Міка Джаггера, пише видання.

Як розповідало раніше BitukMedia, на Харківщині встановили пам’ятник бабаку замість пошкодженого росіянами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі