Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Між собакою та птахом склалася неймовірна дружба. Їхнє розставання обурило підписників

Важливо

В Австралії зоозахисники розлучили найкращих друзів — стаффордширського бультер’єра Пеггі та сороку Моллі. Тварини потоваришували близько чотирьох років тому і стали зірками соцмереж.

Про це пише CNN.

У 2020 році Джульєт Веллс і Ріс Мортенсен знайшли маленьку сороку і вирішили врятувати пташеня. Знайду назвали Моллі, вона прив’язалася до подружжя та потоваришувала з двома їхніми собаками — Пеггі та Руббі.

За словами Джульєт і Ріса, спочатку вони хотіли повернути сороку в дику природу, але та не захотіла залишати будинок і особливо потоваришувала з Пеггі. Собака теж полюбила сороку і стала дбати про неї.

Власники тварин почали ділитися знімками з життя вихованців у соцмережах, і історія дружби Пеггі та Моллі незабаром захопила увагу багатьох інтернет-користувачів. У тварин є обліковий запис в Instagram з 739 тис. підписників та YouTube-канал з 32 тис. передплатників.

Якогось моменту на життя Моллі та Пеггі звернули увагу зоозахисники. Виявилося, що Веллс і Мортенсен не мають спеціального дозволу на утримання сороки, тому захисники дикої природи розпорядилися вилучити птаха.

“Нам довелося віддати Моллі департаменту науки та інновацій (DESI), тому що маленька група людей постійно скаржилася на нас”, – сказали Джульєт і Ріс.

“Тварини на реабілітації не повинні асоціювати себе з домашніми вихованцями через потенційний вплив на них стресу та ризики поведінкового імпринтингу, а також передачі захворювань. Тварини з дикої природи мають залишатися дикими”, – заявили в DESI.

Однак фоловери Моллі та Пеггі обурилися таким рішенням і назвали його безглуздим. “Це класичний приклад перемоги бюрократії над здоровим глуздом та людяністю”, — написав один з коментаторів.

“Наші департаменти, які фінансуються платниками податків, повинні використовувати свої ресурси на допомогу суспільству і порятунок диких тварин, з якими погано поводяться, а не завдавати їм шкоди”, – написав інший користувач.

Рік тому історію Моллі та Пеггі опублікував канал The Dodo. У тварин також є сайт з продажу власного мерчу.

Господарі вже підготували петицію, в якій вони закликають повернути сороку в сім’ю. Документи вже підписали понад 128,5 тис. людей.

“Чому дика сорока не може сама вирішити, де вона хоче жити і з ким хоче проводити час?”, – написала пара. Джульєт і Ріса підтримали деякі екологи та прем’єр-міністр Квінсленду, передає The Guardian.

На думку прем’єра, органи охорони дикої природи можуть навчити Джульєт та Ріса доглядати диких птахів і видати їм відповідні сертифікати, щоб “Моллі возз’єдналася з сім’єю”.

Як розповідало раніше BitukMedia, в американському штаті Техас один пес врятував іншого. Адже останній застряг у зливовій каналізації. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі