Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пет-терапія “Веселі ніжки”: пінгвіни відвідали будинок для людей похилого віку

Важливо

Віджет і Прінгл, два пінгвіни Гумбольта, відвідали будинок для людей похилого віку Cedar Mews у Бірстоллі, Лестершир, Велика Британія. Така пет-терапія дуже сподобалась мешканцям закладу та його працівникам.

Про це розповідає Mirror.

Візит семирічного Віджета та дев’ятирічної Прінгл, які живуть у зоопарку Хейтроп, став для постояльців сюрпризом. Вже після появи пінгвінів на території установи співробітники пояснили літнім, як правильно поводитися з незвичайними птахами родом з Південної Америки.

В результаті провести час з пінгвінами змогли навіть ті, хто страждає на деменцію, або просто зазвичай не прагне брати участі у заходах.

Мешканці будинку для літніх людей “виявилися в захваті” від зустрічі з птахами, вони посміхалися і сміялися. “Було справді приємно бачити посмішки та чути сміх, коли Віджет та Прінгл спілкувалися з усіма”, — зазначили в Cedar Mews.

Пет-терапія – це напрямок психології та психотерапії, який використовує при лікуванні взаємодію пацієнтів з тваринами (собаками, кішками, кіньми, кроликами, птахами тощо). Назва pet з англійської перекладається, як “улюблена тварина”, “домашній улюбленець”.

Для пет-терапії можуть використовуватись кролики, птахи, морські свинки і навіть акваріумні рибки. Таке спілкування знижує рівень стресу і навіть агресії.

Раніше BitukMedia розповідало, як лами-терапевти допомагають пасажирам аеропорту долати тривогу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі