Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Двоногий робот встановив новий світовий рекорд швидкості (ВІДЕО)

Важливо

Китайський двоногий робот від Unitree Robotics встановив новий світовий рекорд швидкості серед роботів-гуманоїдів і потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найшвидший повнорозмірний робот-гуманоїд. Потенційно H1 може розвивати швидкість 29 км/год. Примітно, що він зберігає рівновагу, навіть коли його збивають з курсу.

Про це розповідає Interesting Engineering.

Найновіша версія робота H1 від Unitree отримала назву Evolution V3.0. Його висота – 1,8 м, а важить гуманоїд близько 50 кг.

На відео, опублікованому китайською компанією, показано, як її перший гуманоїд досяг лінійної швидкості 7,38 миль/год (3,3 м/с) на рівній поверхні. Але представники компанії стверджують, що потенційно він може розвивати швидкість і 5 м/с.

Універсальний робот H1 оснащений інноваційною силовою установкою, яка забезпечує найвищий рівень швидкості, потужності, маневреності та гнучкості, що робить його “найпотужнішим гуманоїдним роботом загального призначення у світі”, стверджує розробник.

H1 рухається за допомогою технології 3D LIDAR. Фронтальна камера візуальної глибини визначає відстань до об’єктів. Механічні “суглоби” забезпечують максимальний крутильний момент в 360 ньютон-метрів (Нм).

Робот може плавно рухати руками, ногами та тулубом, виконуючи хореографічну танцювальну програму в демонстраційному відео. Ця здатність показує, що робот може робити більше, ніж швидко ходити; завдяки координації всього тіла він може відтворювати складні рухи людини.

Крім того, ще однією вражаючою особливістю є здатність робота стрибати на місці на висоту, еквівалентну висоті людини, яка стоїть поруч.

А ще H1 може легко крутитися й спускатися/підніматися сходами. Він також може маневрувати в обмежених просторах, що робить його дуже простим у використанні в людських умовах.

Unitree вже почала приймати попередні замовлення на свого робота-гуманоїда H1 з минулого року. Поставки планує розпочати до середини 2024 року. Очікуваний діапазон цін – від 90 тис. до 150 тис. доларів. Unitree прагне протистояти таким розробкам, як Boston Robotics Atlas, Tesla Optimus і Agility Robotics Digit.

До слова, попередній рекорд швидкості для гуманоїда належав Atlas Boston Dynamics, який міг рухатися зі швидкістю 2,5 м/с. 

Як розповідало раніше BitukMedia, двуногий дроїд Кессі – розробка Орегонського університету – потрапив до Книги рекордів Гіннеса зі своїм результатом у спринті на 100 метрів серед роботів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі