Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Чудова знахідка”: на аукціон виставлять лист Толкіна до маленького шанувальника

Важливо

Лист британського письменника Джона Толкіна виставлять на аукціон Hanson Ross. Цей лист автор “Гобіта” і “Володаря перснів” надіслав маленькому шанувальнику на Різдво 1961 року, його орієнтовна ціна — $10—13 тис.

Про це пише BBC.

Письменник знайшов час, щоб написати восьмирічному Крістоферу Говарду в 1961 році. Хлопчик був великим шанувальником “Гобіта” і хотів дізнатися, чи написав Толкін ще якісь книжки, сповнені таких захопливих пригод. Лист мати Крістофера відправила книговидавцю.

Восьмирічний Крістофер Говард. Фото – Hanson Ross

Містер Говард з Кента, якому зараз 71 рік, зберігав лист у своїй скриньці протягом шести десятиліть, перш ніж вирішив продати його. За словами представника аукціоністів Hanson Ross, що це “чудова знахідка”.

Відомо, що письменник відповів 28 грудня 1961 року. Він написав: “Дорогий Крістофере, щиро дякую за твій лист. Мені було дуже приємно його отримати і мені сподобалося дізнатися про частини (роману), які тобі особливо сподобалися”.

Фото – Hanson Ross

У листі Толкін просив вибачення, що не відправив лист до Різдва, але побажав хлопчику щасливого Нового року. Письменник ретельно відповів на кожен пункт листа хлопчика, згадав його молодшого брата Нікі, персонажів “Гобіта” і докладно розповів про свою іншу книгу — “Володар перснів”. За словами Говарда, він був надзвичайно схвильований отримати лист-відповідь.

У приватному листі, написаному авторучкою від руки на папері з заголовком, де вказано тогочасну адресу автора в Оксфорді та його номер телефону.

Аманда Батлер з аукціону Hanson Ross каже: “Професор Толкін був зайнятою людиною, але все ж на Різдво знайшов час, щоб написати одному молодому шанувальнику. Сьогодні важко уявити, щоб будь-яка знаменитість створила б щось настільки особливе”.

Лист буде виставлений на аукціон у Ройстоні, графство Хартфордшир, 12 квітня з орієнтовною ціною 8 тис. -10 тис. фунтів стерлінгів.

Попередньо аукціоністи оцінювали листи Толкіна в $10—15 тисяч. У них письменник зазначав, що “не дуже любить людей, тому мріє про пустельні країни”, а ще він почувається гобітом, хоча не стверджує, що “є ним, адже я зовсім не впевнений, що буду таким самим витривалим, якщо опинюся в скрутній ситуації”.

Як розповідало раніше BitukMedia, Amazon та очолювана нащадками британського письменника Джона Р. Р. Толкіна компанія Tolkien Estate виграли суд проти Деметріуса Поліхрона. Цей американський письменник випустив книгу — неофіційне продовження “Володаря перснів”. За рішенням суду, твір Поліхрона створено без дозволу та підлягає знищенню.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі