Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Медики використали окуляри Apple Vision Pro для операції на хребті

Важливо

Співробітники лондонської лікарні Кромвеля (Cromwell Hospital) використали гарнітуру Apple Vision Pro під час операції на хребті пацієнта-чоловіка. За допомогою окулярів змішаної реальності за діями хірургів стежила медсестра.

Про це повідомляє Gizmodo.

Гарнітуру одягла одна з медсестер, вона стежила за діями хірургів та швидко подавала необхідні інструменти. Раніше спеціалістка вже мала досвід використання гарнітури HoloLens 2. Vision Pro дозволяла бачити реальний світ, але з накладеними віртуальними екранами, які відображали життєво важливу інформацію про оперативне втручання та пацієнта.

Впровадженням новітніх технологій у роботу британських медиків займається стартап eXeX. Його співробітники розробили застосунок, який допомагає у проведенні операцій, збирає дані про стан пацієнта та аналізує їх за допомогою штучного інтелекту.

За словами хірурга, програмне забезпечення здатне перетворити операційну медсестру, з якою він ніколи не працював – що є звичайним явищем – на людину з десятирічним досвідом роботи.

ПЗ також дає змогу записувати кожен етап операції. Це дозволить оцінити, наскільки добре операція пройшла порівняно з аналогічними процедурами, виконаними іншими хірургами.

Пристрій Apple Vision Pro був представлений влітку минулого року і надійшов у продаж у лютому за ціною 3,5 тис. доларів. Цього тижня компанія випустила презентацію про можливості гарнітури у галузі охорони здоров’я. Зокрема, були презентовані застосунки віртуальної та змішаної реальності для планування операцій, догляду за пацієнтами та навчання медичних працівників.

Epic Spatial Computing Concept дозволяє лікарям користуватись діаграмами, безпечним чатом і робочими процесами In Basket за допомогою Apple Vision Pro за допомогою жестів, відкриваючи нові робочі процеси співпраці та продуктивності в просторовому середовищі для майбутніх застосунків. Фото – Apple

Як розповідало раніше BitukMedia, в Україні провели першу операцію на серці із застосуванням робота Da Vinci.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі