Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Золотий шматочок LEGO продали за понад $18 тис.

Важливо

У США продали шматочок конструктора LEGO, зроблений із чистого золота вагою 14 каратів. Його знайшли працівники комісійного магазину Goodwill, перебираючи товар у місті Дюбуа штату Пенсільванія. Спочатку його оцінювали у $15. Але тепер це найдорожчий шматочок LEGO у світі.

Про це повідомляє UPI.

У Goodwill розповідають, що незвичний шматочок конструктора знайшли у пакеті із ювелірними виробами. Він зображує маску із серії про Біонікла. Свого часу LEGO випустили серію колекційних фігурок, а у 2003-му про них зняли мультфільм “Біонікл: Маска світла”.

Віце-президент відділу електронної торгівлі і технологій Goodwill у Північній Пенсільванії Чед Сміт каже, що шматочок був усередині трохи пошарпаної коробки з-під конструктора. Тож вони не знали, що він має таку вартість і поставили ціну у $14.95. А потім люди стали цікавитися і питати, чи можна купити його за $1000.

Погугливши, працівники дізналися, що вони володіють надзвичайно рідкісною версією маски Kanohi Hau. За сюжетом, така маска давала персонажу здатність створювати захисний екран. Екземплярів Kanohi Hau із золота існує лише 30 у всьому світі. При тому п’ять із них зберігаються у представників компанії LEGO.

Тож вирішили продати такий унікальний екземпляр віком 23 роки через аукціон на сайті свого магазину. Маску купив за $18 100 невідомий колекціонер.

Як повідомляло BitukMedia, 34-річний Гарі Фляйшер з Берліну витратив три роки та 12 тис. євро на створення моделі центру столиці Німеччини з 500 тисяч деталей. Проєкт включає хмарочоси, які збудують до 2030 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі