Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Спадок “Оскара” – Токіо буде проводити екскурсію вбиральнями

Важливо

Перемога стрічки “Ідеальні дні” німецького режисера Віма Вендерса у номінації “Найкращий фільм іноземною мовою” на церемонії “Оскара” підказала японцям нову атракцію. Тепер туристів будуть водити 17 столичними громадськими вбиральнями у Токіо, які надихнули Вендерса на фільм.

Про це повідомляє The Guardian.

На фільм “Ідеальні дні” Вендерса надихнули 17 незвичних туалетів, які у районі Шібуя японської столиці збудували різні архітектори до літніх Олімпійських ігор у 2021-му. Сам фільм розповідає про прибиральника туалетів на ім’я Хіраяма.

Екскурсії стартували на початку березня. Тривають дві години. Таке задоволення коштує 4 950  єн – $33,23. Але відвідувачі кажуть, екскурсія коштує кожної єни.

Відвідувачі можуть побачити “туалетне село” архітектора на ім’я Кенґо Кума, який також розробляв головний стадіон для Олімпіади. Також відвідувачам показують вбиральню із “розумним склом” – стіни приміщення прозорі, але коли до кабінки заходить відвідувач, скло мутнішає. Ще один зразок – туалет Vessels and Fountains архітектора Соу Ходжімото. Він поєднує вбиральню та умивальники, які знаходяться на різній висоті над землею.

Загалом же у Токіо 53 громадські вбиральні на кожні 100 тис. мешканців. Серед користувачів 17 авторськими туалетами рівень задоволення становить 90%, відповідно до опитування Nippon Foundation.

Як повідомляло BitukMedia, Королівська прокуратура Великої Британії висунула обвинувачення чотирьом підозрюваним у крадіжці золотого унітаза з палацу Бленгейм 4 роки тому. На момент крадіжки вартість художнього експоната становила 4,8 млн фунтів стерлінгів (майже 6 млн доларів). Відтоді поліція розслідувала зухвалу нічну крадіжку, але досі нікому не висувала звинувачень.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі