Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тільки наречена: продали знаменитий портрет принцеси Діани 1982 року (ВІДЕО)

Важливо

“Портрет принцеси Діани” авторства Енді Ворхола продали на британському аукціоні Phillip’s за £2,4 млн. Фінальна вартість картини майже вдвічі перевищила ціновий діапазон, з яким лот виставлявся у каталозі. Американський художник написав картину 1982 року — за рік після весілля 19-річної Діани та принца Чарльза.

Про це розповідає сайт аукціонного будинку.

Експерти оцінювали роботу, виконану на полотні розміром 127 см на 107,5 см, £1,2–1,8 млн. Проте вже за чотири хвилини торгів картину продали за ціну, що перевищувала початкову оціночну вдвічі – £2,4 млн. Вона стала рекордною на цих торгах.

При створенні портрета Діани винахідник поп-арту взяв зображення своєї моделі з її відомої фотографії. Раніше він так само вчинив зі знаменитими серіями портретів Мерилін Монро та Жаклін Кеннеді.

У випадку британської принцеси це офіційна парадна світлина заручених Діани та Чарлза, зроблена 1981-го фотографом королівської родини Ентоні Армстронг-Джонсом, лордом Сноудоном.

Портрет заручених. Фото – Snowdon / Camera Press

На цьому портреті Чарльз, у військово-морському мундирі з усіма регаліями, стоїть за спиною нареченої. А Діана у смарагдово-зеленій сукні сидить на передньому плані, напівобертом до глядача. На її пальці можна побачити знамениту обручку на заручини з білого золота з 12-каратним блакитним цейлонським сапфіром в оточенні 14 діамантів.

Фото – Phillip’s

Енді Ворхол обрізав зображення, повністю видаливши з нього Чарлза. Митець сфокусував увагу на обличчі Діани. Портрет принцеси виконаний у тих самих блакитних тонах, що й сапфір на її обручці. Існують також варіанти цієї картини в зелених та пурпурових тонах.

За словами Олівії Торнтон, аукціоністки з лондонського Phillips, після торгів ця картина стала найдорожчим зображення покійної королівської особи роботи Ворхола, зазначає The Art Newspaper. Але найдорожчою роботою американського художника, як і раніше, залишається портрет Мерилін Монро, проданий за $195 млн.

Фото – Christie’s

Як розповідало раніше BitukMedia, сукню принцеси Діани продали на аукціоні Julien’s Auctions у Голлівуді за 1,14 млн доларів. Вона двічі виходила в ній на світські заходи — у 1985 і 1986 роках.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі