Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Традиційні цінності🙄” – робота-саудита звинуватили у непристойній поведінці щодо журналістки (ВІДЕО)

Важливо

Минулого тижня компанія зі створення роботів та ШІ QSS із Саудівської Аравії продемонструвала свого робота Мухаммеда. Поки журналістка Al Arabiya Рав’я Кассем вела репортаж, той відзначився непристойним жестом у її бік. Розробники кажуть – Мухаммед працюв автономно без жодних відхилень, всі рухи були очікуваними.

Про це пише Business Insider.

Під час заходу DeepFest у столиці Саудівської Аравії Ріяд. Його представили як національний проєкт та досягнення саудівської робототехніки та галузі штучного інтелекту.

Це перший робот країни у чоловічій подобі. Він був одягнутий у традиційне чоловіче вбрання та розмовляв арабською і англійською мовами.

Однак із “національною гордістю” вийшов курйоз. Журналістка Рав’я Кассем вела репортаж, стоячи до робота спиною. У цей час Мухаммед простягнув руку, ніби намагався торкнутися сідниць жінки.

Журналістка відреагувала, суворо подивившись на робота і піднявши руку у заперечливому жесті. Відео із цим моментом стало вірусним у мережі.

У QSS повідомили журналістам, що робот працює автономно, без прямих вказівок людей. Відхилень у уповедінці робота, які спричинили б неочікувані рухи, не було, дійшли висновку розробники, переглянувши запис ситуації із Кассем.

У компанії кажуть, що порадили відвідувачам дотримуватися безпечної дистанції із Мухаммедом, щоб не потрапляти у діапазон його рухів. Зокрема це стосувало журналістів.

Тепер пообіцяли вжити додаткових заходів, аби люди не потрапляли у Мухаммеду, так би мовити, під руку.

Як повідомляло BitukMedia, учні південнокорейської англіканської школи для хлопчиків Diocesan створили найменшого у світі робота-гуманоїда. Його відзначила Книга рекордів Гіннеса, адже висота розробки – лише 14,1 см.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі