Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Показує прийоми кунг-фу – школярі створили найменшого робота-гуманоїда у світі (ВІДЕО)

Важливо

Учні південнокорейської англіканської школи для хлопчиків Diocesan  створили найменшого у світі робота-гуманоїда. Його відзначила Книга рекордів Гіннеса, адже висота розробки – лише 14,1 см.

Про це повідомляє UPI.

Над створенням крихітної цифрової машини працювали четверо учнів старших класів – Аарон Хо Ят Фунг, Айзек Закарі То, Джастін Ван Тоу Дионг і Нго Хей Люн.

Хлопці є членами команди із робототехніки. Створили машину за допомогою комп’ютерного проєктування. Для того, щоб робот міг рухати руками та ногами, для нього індивідуально замовили сервомотори на спеціалізованій фабриці. Сервомотори здатні рухати і переміщувати деталі машини із великою точністю. Велику частину деталей школярі надрукували на 3D-принтері.

Збирати робота почали із ніг. На ступні, коліна та стегна знадобилося вісім сервомоторів. Потім зібрали руки. Переконавшись, що робот здатен до прямоходіння і рухів верхніми кінцівками, почали монтувати джерела живлення. Контрольну панель приєднали до спини робота.

Проєкт учнів уміє танцювати, грати у футбол та показує прийоми кунг-фу. Тож він задовільнив усі вимоги Книги рекордів Гіннеса до робота-гуманоїда: він повинен бути здатним рухатися на двох ногах, а також мати можливість змінювати положення плечей, ліктів, колін та стегон.

Як розповідало BitukMedia, 17-річний Аарав Аніл із міста Бенґалуру в Індії розробив роботизовану ложку для людей із тремором рук. Каже, на винахід надихнув його дядько, який хворіє на хворобу Паркінсона.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі