Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хворого віслюка врятували, напоївши 24 літрами “коли”

Важливо

Віслюка на ім’я Джої із притулку для тварин у британському місті Сідмут врятували від важких шлункових колік завдяки 24 літрам “коли”. Солодкий газований напій вливали через назальну трубку протягом чотирьох днів.

Про це повідомляє ВВС.

У Джої діагностували защемлення шлунку – поширений, але не вивчений різновид колік у шлунку серед коней та їхніх родичів. Виникають вони у наслідок тривалого скупчення зневодненої речовини у шлунку, хоч для віслюків така хвороба – рідкість. Та у мешканця віслючого притулку симптоми були такими сильними, що він не міг нічого їсти і пити.

Тож ветеринари вставили Джої трубку у ніс, провели її прямо у шлунок і тричі на день вливали туди “колу”. Газований напій усунув грудку, яка блокувала шлунок, і віслюк зараз повертається до свого “звичного щасливого життя”. Зараз він познайомився із віслюком на ім’я Бен, і вони разом гуляють і їдять.

Для лікування Джої використовували напій із цукром, бо тварині треба були додаткові калорії, інакше б виникли проблеми із нирками та печінкою, кажуть ветеринари.

Лікарі наголошують, що колу можуть давати тваринам лише спеціалісти, це не звичайний напій для них.

Як розповідало BitukMedia, медики із Дніпра врятували харківського віслюка Яшу – по шматочках зібрали одну із його ніг. Однак віслюк не міг ходити, поки ним не почала опікуватися вислобрюха в’єтнамська свиня Хрюня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі