Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В’єтнамська свиня “поставила на ноги” пораненого віслюка із Харкова (ВІДЕО)

Важливо

Медики із Дніпра врятували харківського віслюка Яшу – по шматочках зібрали одну із його ніг. Однак віслюк не міг ходити, поки ним не почала опікуватися вислобрюха в’єтнамська свиня Хрюня.

Про це розповідає ТСН.

200-кілограмовий віслюк Яша потрапив до  клініки агроуніверситету Дніпра після російського артобстрілу Харкова. Він отримав численні осколкові поранення. Одна із ніг віслюка була розтрощена, кістку зібрали по шматочках та встановили спеціальний апарат. Без цієї операції віслюк би не вижив. У нозі Яші досі лишилися уламки.

Лікарі відновили Яші ногу, але ходити він не зміг. Допоки на нього не звернула увагу свиня Хрюня, яка жила у сусідньому вольєрі.

Хрюня оселила у клініці ще до війни після операції на серці. Вона почала по-своєму опікуватися пораненим.

Поки вони не товаришували, Яша був дуже флегматичний і відмовлявся ходити, хоч кістка і зрослася.

Тепер вона єдина, кому Яша дале на себе залізти. Тепер вони – зграя. Яша втричі старший за подругу, і сам тепер дбає про неї. Пару тепер не розлучають, бо вони аж надто сумують один за одним.

Ні до кози, ні до баранчика у Яші немає таких теплих почуттів, як до Хрюні. Він оберігає її, кажуть співробітники агроуніверситету.

“Хрюня для нього – сенс життя”, – каже одна зі співробітниць.

Як розповідало BitukMedia, в приюті для фермерських тварин Luvin Arms, що в американському штаті Колорадо, є своя нянька ясельної групи. Це пес на ім’я Будда. Собака вже відзначився дружбою з коровою, а зараз бавить мале ягня. Цей приклад міжвидової симпатії зігріває серця працівників і гостей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі