П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Просвітлений” – пес Будда бавить дитинчат у фермерському притулку

Важливо

В приюті для фермерських тварин Luvin Arms, що в американському штаті Колорадо, є своя нянька ясельної групи. Це пес на ім’я Будда. Собака вже відзначився дружбою з коровою, а зараз бавить мале ягня. Цей приклад міжвидової симпатії зігріває серця працівників і гостей.

Про це повідомляє Today.

“Просвітлений” пес на ім’я Будда радо проводить дні, прогулюючись територією притулку для тварин у Колорадо зі своїм новим найкращим другом – ягням на ім’я Чіріо. Тому тільки 4 тижні.

Пес-метис провів перші два роки свого життя прикутим до ланцюга на подвір’ї під спекотним сонцем. Але відтоді як опинився тут, на фермі, на життя не нарікає. Він товаришує з дитинчатами тварин, коли ті потрааляють до приюту.

“Будда грається з усіма нашими новими втятованими”, – розповіла виконавча директорка притулку Шартріна Вайт. “Це так мило спостерігати, як Чіріо радісно стрибає, біжить за Буддою, всюди поряд з ним і грається”.

Пес Будда та ягня Чіріо. Фото – Today

Коли тварини вперше прибувають до притулку, їх потрібно тимчасово помістити на карантин. Тож, працівникам і навіть директорці Шартріні Вайт іноді доводиться проводити ніч з малюками – переконатись, що ті не почуваються самотніми та наляканими.

У 2020-му жінка щоночі спала у вольєрі з місячною теличкою на ім’я Марлі. Того року до притулку потрапив і Будда. Молода корівка відчайдушно потребувала уваги, а Будда був таким лагідним песиком, що Шартріна Вайт вирішила познайомити тварин. Вірила, що ті порозуміються. Так і сталось, корова та собака потоваришували, часто стрибали разом, а потім обіймались.

Телиця Марлі і пес Будда у 2020-му. Фото – Today

Відтоді минуло два роки. Марлі вже важить понад 550 кг. Бавитись разом їм тепер небезпечною. “Корови люблять грати головою, – пояснює Вайт, – але вони завжди вітаються, як близькі друзі”.

“Ще досі, коли Марлі бачить Будду, вона починає підстрибувати, вони вітають один одного і милуються просто через паркан”, –  розповідає директорка.

Марлі виросла і тепер важить понад 500 кг. Фото – Today

Будда – не єдиний мешканець притулку, який дружить з представниками інших видів. Після того, як каченя на ім’я Кенай знайшли в коробці з курчам на ім’я Кода, той всюди слідує за куркою. Було навіть таке. Щоб змусити Коду плавати, волонтерам і співробітникам притулку довелось сидіти в ставку, обережно тримаючи на воді курку, і так спонукати качку зайти у воду. “Качка дійсно думає, що вона курка”, — сміється Уайт. “Ці двоє такі милі”.

А нещодавно вони потоваришували з нахабним індиком на ім’я Уолтер. Раніше здавалось, що товариство інших птахів йому не подобається. Але тільки допоки Уолтер не зустрів парочку пернатих друзів. Тепер вони всі живуть разом.

Найкращі друзі – індик, качка і курка. Фото – Today.

“Це унікальна дружба між старшим індиком, куркою та качкою”, — каже директорка. “Мені стає тепліше на серці щоразу, коли я бачу цю трійцю разом”.

Як пояснюють зоопсихологи, соціальні тварини можуть долати інстинктивний страх перед особами іншого виду, якщо плюси від спільної активності, від спілкування переважують небезпеку невідомого.

Як повідомляло раніше BitukMedia, чотирирічний пес, по кличці Бекгу, в Південній Кореї врятував від переохолодження свою господиню, 90-річну жінку з деменцією. За це його вперше в історії країни нагородили як собаку-рятувальника.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі