Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школяр розробив ложку для людей із тремором рук

Важливо

17-річний Аарав Аніл із міста Бенґалуру в Індії розробив роботизовану ложку для людей із тремором рук. Каже, на винахід надихнув його дядько, який хворіє на хворобу Паркінсона.

Про це повідомляє The Guardian.

Аараву було боляче дивитися, як його дядько, колишній чиновник, розхлюпує їжу із ложки та обливається, – зараз чоловікові за 70. Тож хлопець закрився у кімнаті з мікроконтролерами, датчиками, двигунами та 3D-принтером.

Як результат, школяр сконструював прототип “розумної ложки”, який зараз проходить випробування у місцевому Коледжі фізіатрії. Перші рекомендації уже є – прилад має не боятися води, ложка повинна бути глибшою, також має бути можливість за потреби замінити її на виделку.

Ложка працює від батарейок. Датчики виявляють тремтіння і створюють коливання у протилежному напрямку. Дядечко Аарава уже затестив ложку і вніс свої корективи – сказав, що ручка надто слизька і потрібен твердий захват.

Аарав цікавиться електронікою 10 років – з того часу, як мама відвело його в школу Lego. Прототип ложки виборов перемогу у номінації “майбутні інновації” під час олімпіади World Robot Olympiad у Німеччині.

Як розповідало BitukMedia, міжнародна компанія Klick розробила додаток для смартфона, який може визначити наявність діабету другого типу за голосом. Йому достатньо послухати людину лише 10 сек.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі