Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Штучний інтелект навчили визначати діабет за голосом

Важливо

Міжнародна компанія Klick розробила додаток для смартфона, який може визначити наявність діабету другого типу за голосом. Йому достатньо послухати людину лише 10 сек.

Про це повідомляє New York Post.

Розробники запропонували 267 особам — серед яких були як хворі на діабет 2 типу, так і здорові, — записувати фрази на свої смартфони шість разів на день протягом двох тижнів. Програма проаналізувала понаж 18 тис. записів. В результаті виявила 14 різних акустичних характеристик, які відрізняють хвору на діабет людину від здорової. Учасники також надали основні дані про здоров’я, такі як вік, зріст і вага. Відповідні результати компанія опублікувала в науковому дослідженні.

Найбільш цінною для діагностики є інформація, яка криється у нечутних для людського вуха звуках, каже авторка дослідження Джейсі Кауфман.

Програма діагностувала діабет із точністю 89% у жінок і 86% у чоловіків. Розробники кажуть, їхня технологія може спростити і здешевити діагностику діабету другого типу.

Як повідомляло BitukMedia, американські науковці зі Стенфордського університету уклали контракт на друк людських сердець на 3D-принтері. Із експерементальною метою їх будуть пересаджувати свиням.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі