П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Науковці отримали дозвіл на друк людських сердець на 3D-принтері – їх вживлятимуть свиням

Важливо

Американські науковці зі Стенфордського університету уклали контракт на $ 26.3 млн на друк людських сердець на 3D-принтері. Із експерементальною метою їх будуть пересаджувати свиням.

Про це повідомляє NewAtlas.

Використання стовбурових клітин для друку людських органів на 3D-принтері – це ідеальний варіант, як уникнути відторгнення у пацієнта, кажуть медики. До того ж, така технологія дозволить зменшити дефіцит органів від реальних донорів.

Науковці уклали із  Агентством передових дослідницьких проектів у галузі охорони здоров’я (ARPA-H). Планують друкувати нове серце кожні два тижні. Задача – створити функціональний орган.

Головний дослідник проекту Марк Скайлар-Скотт каже, що так “починається епоха біофабрикації органів”. Усі необхідні типи клітин будуть вирощувати в автоматизованих біореакторах. Пізніше ці клітини будуть використовуватися як “чорнила” для 3D-друку.

Як розповідало BitukMedia, київські лікарі вдруге пересадили печінку пацієнту. Це перший такий успішний досвід українських лікарів. Шанс на подальше життя отримав 57-річний Вадим з Миколаївщини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі