Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Побудувати міні-Берлін: чоловік створив столицю з 500 тис. деталей Lego

Важливо

34-річний Гарі Фляйшер з Берліну витратив три роки та 12 тис. євро на створення моделі центру столиці Німеччини з 500 тисяч деталей. Проєкт включає хмарочоси, які збудують до 2030 року.

Про це розповідає Die Stimme Berlins.

Мрія, втілена в реальність, – міні-Берлін з сотень тисяч цеглинок Lego. Його збудував 34-річний Гарі Фляйшер з Ланквіца.

Чоловік розповідає, що все почалося з ковідного карантину. Маючи багато вільного часу, батько сімейства зайнявся своїм хобі і не зупинявся цілих три роки.

Цей міні-Берлін міг і не народитись – якби не парі. Друг Гарі стверджував: відтворити Берлін з кубиків Lego неможливо. Фляйшер хотів довести протилежне.

А от тепер подивіться, що вийшло. Перед вами столиця Німеччини з 500 тисяч лего-деталей на площі розміром 2,25 х 1,5 м у масштабі 1:1250.

Фото – Sven Darmer

На додаток до існуючих будівель, тут можна побачити й тільки заплановані. Отже, перед вами Берлін 2030 року!

На роботу чоловік витратив близько 2 тис. годин. А матеріали обійшлись йому майже у 12 тис. євро!

Троє дітей Гарі Фляйшера (1, 9, 11 років) і дружина в захваті від результату. Публіка мала змогу помилуватися його роботою на виставці моделей Lego Berliner SteineWAHN!, де він посів третє місце в конкурсі.

Однак міні-архітектору Фляйшера згодом заборонили, оскільки він не лише використовував деталі Lego, але й затискав будівельні блоки. Вони точнісінько такі ж, як з Lego, але від іншого постачальника, а тому трохи дешевші.

Гарі Фляйшер за роботою. Фото – Sven Darmer

Тепер німець шукає музей, який хотів би довгостроково експонувати його мініатюрний лего-Берлін. “Берлінський міський музей вже виявив зацікавленість”, — впевнено каже Фляйшер.

Гарі Флейшер залишає відкритим питання щодо того, чи буде він в майбутньому розширювати свою модель. “Останні кілька тижнів я інтенсивно будував, тож зараз мені потрібна перерва, але насправді я хотів би приростити її районом City West”, – розповів “архітектор”.

Як розповідало раніше BitukMedia, китайський художник зі світовим ім’ям Ай Вейвей презентував публіці 15-метрове полотно під назвою “Водяні лілії № 1”. Щоб відтворити шедевр Клода Моне в сучасній техніці, митцю знадобилось 650 тисяч кубиків Лего двадцяти двох кольорів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі