Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Люблю їх всіх”: у Кропивницькому жінка прихистила 72 хом’яків-переселенців (ВІДЕО)

Важливо

У Кропивницькому місцева жителька Юлія Коблик прихистила 72 хом’яки. Домашніх гризунів залишили власники під час евакуації з небезпечних прифронтових зон. Зо пів сотні гризунів раніше жили на Херсонщині.

Про це розповідає “Суспільне”.

Коли дізналася, що переселенці не змогли забрати тварин, жінка зголосилася забрати хом’яків до себе, однак не знала, скільки їх. “Спершу їх було 43, а вже на наступний день дві мами народили ще 11-ьох. Люблю їх всіх”, – каже Юлія.

За її словами, вдень зазвичай тварини сплять, а надвечір та вночі їхня активність підвищується. Переважно на ніч в хом’яків з’являється апетит – дехто більше полюбляє гарбуз, дехто – пекінську капусту.

Врятовані гризуни живуть у двох кімнатах – у кожній клітці по два-три, всім не вистачило окремих кліток, розповідає жінка. “Якби треба було їхати кудись, як люди поїхали за кордон через війну, я б залишилась, не кинула їх ще раз. Буду вдячна за будь-яку допомогу. Потрібні клітки та корм”, – каже Юлія.

Усім тваринам кропивничанка шукає господарів. “Хто хоче собі хом’ячка і буде за ним доглядати, гратися, то беріть. Буду вдячна за будь-яку допомогу. Треба клітки, корм. Багато йде їжі і підстилок”. Її телефон – 0990938466.

Як розповідало раніше BitukMedia, мешканка села Черкаські Тишки на Харківщині Інна Фьодорова прихистила вдома понад 70 собак і котів. Серед тварин – її власні, ті, яких залишили доглядати односельці, а також покинуті приблуди.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі