Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відвідувачі Верони протерли дірку у грудях Джульєтти

Важливо

Статуя шекспірівської Джульєтти в італійському місті Верона постраждала від традиції, яку запровадили туристи. Вважають, що торкнутися грудей Джульєтти – це до успіху у стосунках. Тепер у грудях статуї дірка.

Про це повідомляє The Guardian.

Дірка на грудях поки що невелика. Але статуя постраждала уже не вперше. Попередня Джульєтта не витримала суспільної уваги у 2014-му. Тож її замінили на нову і це обійшлося у 15 тис. євро.

Однак попередня статуя була значно стійкіша – вона витримала понад 40 років. А нова ледь простояла 10.

Бронзова статуя стоїть під балконом у крихітному дворику, де, як кажуть, Ромео залицявся до Джульєтти. Вона приваблює сотні відвідувачів щодня, які стікаються туди, щоб зробити селфі та торкнутися грудей бронзової дівчини. Вважають, що такий ритуал принесе удачу у коханні.

Ритуал уже критикують у самій Італії, називають його сексистським. Пропонують також поставити Джульєтту на постамент вище, щоб туристи не могли дотягнутися.

Зараз Джульєтта стоїть навпроти “Будинку Джульєтти” – відновленій будівлі XIII ст, яка належала багатому роду дель Каппеллос. Саме він надихнув Вільяма Шекспіра створити романтичну історію. Балкончик Джульєтти добудували уже у ХХ ст.

Як повідомляло BitukMedia, 22-річний німецький турист заплатить понад $5,3 тис. за те, що пошкодив статую Нептуна XVI ст. в італійській Флоренції. Чоловік дуже хотів сфотографуватися поруч із богом і відбив кілька шматків мармуру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі