Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кадр із богом – чоловік дуже хотів сфотографуватися із Нептуном, але пошкодив статую (ВІДЕО)

Важливо

22-річний німецький турист заплатить понад $5,3 тис. за те, що пошкодив статую Нептуна XVI ст. в італійській Флоренції. Чоловік дуже хотів сфотографуватися поруч із богом і відбив кілька шматків мармуру.

Про це повідомляє Daily Mail.

Знаменита статуя знаходиться у центрі міської площі Пьяцца делла Синьйорія. Морський бог Нептун стоїть на колісниці, запряженій кіньми. Фонтан оточують морські духи – три юні Тритони, німфа-океаніда Доріда, Фетіда – одна із доньок Доріди та інші божества.

Фонтан створил у 1563 і 1565 роках Бартоломео Амманнаті та Джованні да Болонья. Постать Нептуна також відома як Biancone – “Білий велетень” через білосніжний колір мармуру.

Спроби німецького туриста дістати бога зафіксували камери відеоспостереження, також увімкнулася сигналізація. Відео вандала опублікував мер Флоренції Даріо Нарделла. На ньому видно, якщо чоловік перелізає через огорожу та швидко прямує до скульптури, на яку вилазить.

В результаті, чоловік зламав копито коня та відбив шматок мармурової колісниці.

Як розповідало BitukMedia, $53,6 тис. (50 тис.євро) має заплатити міськрада італійської Брешії за надто гучне “нічне життя” своїх мешканців і туристів. Пара, яка не змогла виспатися через шум на вулиці, судилася із чиновниками 10 років і дійшла до Верховного касаційного суду.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі