Вівторок, 14 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Милі тваринки – коала пограбувала розплідник рослин на $3,8 тис.

Важливо

Коалу-злодія спіймали у австралійському місті Лісмор у Новому південному Уельсі. Тварина їла саджанці розплідника кілька місяців, завдавши шкоди на $3,8 тис. Але одного дня наїлася на стільки, що не змогла втекти.

Про це повідомляє UPI.

Клод, як жартома прозвали співробітники розплідника коалу, почав приходити і ласувати молодими рослинами кілька місяців тому. Але його ніяк не могли спіймати на гарячому. Уже почали думати на місцевих козлів чи поссумів. Але жодних слідів не було. Це була справжня таємниця, каже Гамфрі Герінгтон із теплиці.

Таємницю зрештою вдалося розгадати, коли співробітники помітили біля розсади сонного злодюжку. Ймовірно він наївся надто сильно, що аж втомився. Для коал це нормально – засинати, коли вони дуже ситі.

“Хоч це й потішно, але така ситуація свідчить про скорочення джерел їжі, бо зазвичай коали не ходять у розплідники”, – кажуть в австралійській філії Всесвітнього фонду дикої природи.

Герінгтон каже, що загорнув Клода в рушник та відніс на найближче дерево. Іронічно, що коала з’їла садженці, багато з яких якраз призначалися для вирощування нових евкаліптів, аби ними могли харчуватися коали.

Тепер розплідник встановив огорожу, аби коали не дісталися до розсади в майбутньому.  

Як повідомляло BitukMedia, найбільший у світі рийний травоїдний ссавець переживає не найкращі часи: у дикій природі їх залишилося лише 315 особин. Тепер вчені залучили новітню георадарну технологію (GPR), щоб відстежувати квінслендського вомбата Йдеться про сумнозвісну сором’язливу істоту, яка проводить близько 18 годин на день глибоко в підземних норах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі