Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Він для мене все – жінка знайшла загубленого сокола через чотири дні

Важливо

Англійка 25-річна Керіс Кларк із міста Коулвіль втратила 19 лютого свого сокола-боривітра Молко. Він утік із двома дикими боривітрами – і це одна із найбільш небезпечних речей, яка могла статися. Проте уже 23 лютого госпорадка щасливо поєдналася із птахом.

Історію розповідає ВВС.

“Сокольники кажуть – не прив’язутеся до свого птаха, бо він може утекти. Але я не можу. Він для мене все”, – каже Керіс.

Керіс розповідає, що Молко полетів із вдома дикими птахами на фермі біля їхнього дому у графстві Лестершир. Дикі соколи становлять найбільшу небезпеку для своїх родичів, які виросли у неволі, як Молко.

Якийсь час Керіс слідкувала за улюбленцем через трекер, а потім сигнал пропав. Вона запостила оголошення у соцмережах, але без трекера знайти Молко було складно, наче голку у копиці сіна.

Жінка шукала птаха скрізь. Аж раптом 22 лютого жінка із сусіднього графства Дербішир запостила фото Молко, який сидів на дорожньому знакові.

Керіс покинула все і чкурнула туди, але птаха не знайшла. І уже почала втрачати надію. Батько, який був поруч, запропонував пошукати у місцевому заповіднику.

І там на дереві сидів Молко.

“Він дивився на мене так, наче хотів сказати – де ти була? Я не пообідав!” – пригадує жінка.

Вона протягнула руку із їжею, і Молко злетів до неї.

Як тільки вона привезла птаха додому, то почала ридати ридма. Однак птах у відносному порядку. Трухи схуд через голод і холодну погоду. Але із ним не сталося найгіршого, каже власниця.

Як повідомляло BitukMedia, y притулку HAU – Center wild animals rescue успішно вивели із критичного стану самицю червонокнижного беркута. Вона потрапила до зоозахисників зі зламаним крилом та сильним зараженням паразитами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі