Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Самицю червонокнижного беркута виходжують у притулку на Київщині (ВІДЕО)

Важливо

У притулку HAU – Center wild animals rescue успішно вивели із критичного стану самицю червонокнижного беркута. Вона потрапила до зоозахисників зі зламаним крилом та сильним зараженням паразитами.

Про це повідмляють зоозахисники на сторінці у Facebook.

Близько трьох тижнів тому до зоорятівників звернувся директор природоохоронної організації Українське товариство охорони птахів. Він попросив знайти самицю беркута із GPS-трекером. Дані із приладу показували, що тварина довго перебуває в одному місці на Полтавщині, тож виникла підозра, що вона загинула.

Коли зоозахисники прибули на місце, то знайшли птаха із перебитим крилом – ймвірно, від зіткнення із вантажівкою. Також тварина була заражена численними паразитами.

Птах літати уже не зможе, тож житиме у вольєрі, зрозуміли зоозахисники, і почали лікування.

Тепер самку беркута перевезуть у спеціалізований притулок для диких птахів “Садиба Нюшанік” на Київщині. Активісти сподіваються, що вона зможе вивести пташенят у неволі. Їх випустять у природу.

Як повідомляло BitukMedia, співробітники зоопарку американського міста Атланта вирішили перевезти літаком шість яєць чилійського фламінго до зоопарку Сіетла. Посеред польоту інкубатор, який підтримував яйця теплими, зламався. Життя майбутніх пташенят врятували кмітлива стюардеса Ембер Мей та ще кілька пасажирів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі