Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Італія презентувала пам’ятну медаль “Два роки опору України” – кошти підуть на реабілітацію дітей

Важливо

22 лютого 2024-го в Італії випустили пам’ятну медаль “Два роки опору України”. Її приурочили до другої річниці повномасштабного російського вторгнення. Частина коштів від продажу медалей піде на користь Дитячого реабілітаційного центру “Незламні діти” у Львові.

Про це повідомляє Посольство України в Італії у Facebook.

Мидаль випускають Поліграфічний Інститут та Державний монетний двір Італії разом з Італійською поштою. Дизайн її розробили студентами Школи медальєрного мистецтва у Римі.

На одній сторін зображений фрагмент Монументу Незалежності на Майдані у Києві, карта Європи та число 730, записане латинськими літерами – DCСХХХ. Саме стільки тривало повномасштабне вторгнення росії в Україну на 23 лютого.

На іншій стороні зображений Тризуб та напис Daremo anima e corpo per la nostra liberta – “Душу й тіло ми положим за нашу свободу”.

“Проєктом передбачено, що з кожної придбаної колекціонерами пам’ятної медалі 65 євро буде направлено Дитячому реабілітаційному центру «Незламні діти», що працює в Шпиталі Св. Миколая у м. Львів і забезпечує фізичне та психологічне лікування травмованих війною дітей”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляло BitukMedia, у Києві презентували календар від благодійного фонду YOUkraine “Сильніші за стихії”. Для нього у відвертих образах знялися військовослужбовиці, ветеранки, волонтерки та медикині. Організатори кажуть, хотіли влаштувати для жінок, які переживають війну, своєрідну арт-терапію. На кошти від продажів куплять дрони для захисників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі