Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Сильніші за стихії” – в Україні презентували відвертий календар за участі волонтерок та військовослужбовиць

Важливо

У Києві презентували календар від благодійного фонду YOUkraine “Сильніші за стихії”. Для нього у відвертих образах знялися військовослужбовиці, ветеранки, волонтерки та медикині. Організатори кажуть, хотіли влаштувати для жінок, які переживають війну, своєрідну арт-терапію. На кошти від продажів куплять дрони для захисників.

Про це повідомляє NV.

Ідея календаря полягає у тому, що дванадцять учасниць втілили різні прояви стихій для 12 місяців року. Є Вітер, Лавина, Лава, Громовиця тощо.

Письменниця і колишня полонена Валерія “Нава” Суботіна знялася в образі вогняної лави. Її образ вийшов одним із найвідвертіших.

Фото: NV

“Після окупації Маріуполя і полону мій світогляд дуже змінився. Я зрозуміла, як це — втратити абсолютно все: і близьких, і дім, і всі свої речі. З тобою залишається лише твоє тіло. І одна справа, коли ворог тебе принижує і змушує показувати його, а інше — коли ти показуєш тіло за власним бажанням і отримуєш кошти, щоб покарати окупантів”, — розповідає Валерія.

Ідея створити календар з українськими жінками належить засновниці благодійного фонду YOUkraine Анні Мурашенко.

Фото: NV

“Жінка може бути прекрасна і зачаровувати око, а може бути руйнівною та нищити все на своєму шляху. Я знаю, що більшість дівчат відчули себе трішки інакше, коли вперше за повномасштабну війну одягли вечірні сукні та вишукані тканини”, — каже Анна Мурашенко.

Образи для календаря вони створили разом із Навою. Потім шукали моделей. Дозволили оголюватися кожній жінці настільки, наскільки було комфортно.

Придбати календарі та допомогти українським військовим можна на сторінках фонду YOUkraine в Instagram або Facebook.

Як повідомляло BitukMedia, в Україні стартував благодійний фотопроєкт “Лють”, в якому взяли участь 12 легендарних військових, зокрема, захисники “Азовсталі” з позивними “Тавр”, “Фрост”, “Хасан”, знаменитий льотчик Karaya та інші. Фото бійців розмістили у календарі, де кожен з них символізуватиме наступні 12 місяців стійкості та хоробрості 2024-го.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі