Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тварин заборонили називати на честь нобелівських лауреатів

Важливо

Індійські націоналісти через суд зобов’язали бенгальський зоопарк змінити кличку левиці Сіти. Вони вважають, що називати тварин на честь богів – це богохульство. Суддя, у свою чергу, на стільки розійшовся, що заборонив клички на честь усіх релігійних особистостей, лауретів премії Нобеля та деяких інших особистостей.

Про це розповідає ВВС.

Індійська націоналістична організація Vishva Hindu Parishad (VHP) пов’язана із нинішнім прем’єром країни Нарендрою Моді. Уряд Моді уже відзначився кількома жорсткими традиціоналістськими релігійними рішеннями, які применшують права жінок.

Тепер прихильники прем’єра взялися за тварин. Кажуть, із усієї країни отримують скарги від вірян на те, що тварин у зоопарках називають на честь богів чи легендарних персонажів. Віруючі індійці вважають це богохульством, кажуть націоналісти.

Судовим прецендентом стала справа левиці Сіти, названої на честь індійської богині із епосу “Рамаяна”, супутниці Рами. Інший лев, кличка якого нібито обурила вірян, – Акбар. Його назвали на честь правителя Могольської імперії XVI ст. Обидві великі кішки живуть у Парку диких тварин Північної Бенгалії в районі Сілігурі.

Насправді, проблема скоріш політична – регіоном керує опозиційна партія. Її націоналісти звинувачують у тому, що допустила богохульство. І навіть пригрозили провести протести, якщо тварин не перейменують.

“Сіта є дружиною господа Рами, і сама є священним божеством для всіх індуїстів у всьому світі, — заявили у VHP. – Такий вчинок є богохульством і є прямими нападками на релігійні переконання всіх індуїстів”.

Обурює націоналістів і те, що зоопарк поселив жити разом “індуїстку” Сіту і Акбара, названого на честь мусульманського падишаха.

“Сіта і Акбар не можуть жити разом!” – заявляють праві.

Зрештою, у четвер верховний суд Калькутти постановив, що: “тварин не можна називати на честь індуїстських богів, мусульманських пророків, відомих християнських діячів, нобелівських лауреатів та борців за свободу”.

“Ви могли б назвати тварину Біджлі (“Блискавка”) або щось таке. Але для чого їх називати Акбар і Сіта?” – обурюється сам суддя.

Коли суддю спитали, чи стосується таке рішення домашніх улюбленців, він відповів ухильно: “Ви могли б уникнути суперечки”.

Як повідомляло BitukMedia, рік ув’язнення і штраф загрожує мешканці Таїланду на ім’я Саванґджит Косунґернерн за незаконне тримання вдома левиці. Раніше друг жінки катав велику кішку у своєму Bentley без даху і наробив галасу у соцмережах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі