Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Інкубатор перестав працювати в небі – стюардеса і пасажири врятували шістьох пташенят фламінго

Важливо

Співробітники зоопарку американського міста Атланта вирішили перевезти літаком шість яєць чилійського фламінго до зоопарку Сіетла. Посеред польоту інкубатор, який підтримував яйця теплими, зламався. Життя майбутніх пташенят врятували кмітлива стюардеса Ембер Мей та ще кілька пасажирів.

Про це розповідає CNN.

Історія відбулася у серпні минулого року. Передати яйця птахів вирішили, оскільки у зоопарку Сіетла Woodland Park Zoo чилійські фламінго уже не можуть виводити пташенят через свій вік.

Аби яйця лишалися теплими, їх вирішили перевозити у інкубаторі у супроводі доглядачів із зоопарку Атланти. Але під час польоту пристрій зламався.

Доглядачі викликали стюардесу – підійшла Ембер Мей. Вони спитали – чи може вона зберегти яйця теплими. Не гаючи часу, жінка знайшла у службовому приміщенні гумові рукавички, наповнила їх теплою водою і принесла доглядачам. Вона запропонувала обкласти ними яйця, щоб сформувати тепле гніздо. Пасажири ж запропонували свої пальта та шарфи для додаткової теплоізоляції. Ембер продовжувала приносити нові теплі рукавички під час польоту в міру того, як старі вихолодали.

“Яйця фламінго не вижили б у несправному інкубаторі протягом п’яти годин”, – кажуть у зоопарку Сіетла. Дії Ембер та інших пасажирів врятували життя шістьом пташенятам.

Пташенята, які привезли із Атланти, стали першими, які вилупилися у зоопарку із 2016 року. Вони з’явилися на світ у вересні 2023-го. Їх в прямому сенсі із рук годували доглядальники.

За кілька місяців Ембер отримала дзвінок із зоопарку – її запросили провідати пташенят, життям яким вона врятувала. Жінка відвідала птахів зі своєю внучкою. Зокрема, вони поспілкувалися із пташенням із кличкою “Сонечко”.

Як розповідало BitukMedia, виліт літака із Міжнародного аеропорту Веллінгтона у Новій Зеландії затримали через появу пташеняти виду корора на злітній смузі. Поки злетка найменшого у світі пінгвіна ловили, пасажири чекали на 50-градусній спеці. Кажуть, малюк забрів задалеко від гнізда і виснажився.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі