П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Усе так і було”: оповідання Павла Вишебаби включили у шкільну програму

Важливо

Оповідання українського письменника й військовослужбовця Павла Вишебаби “Марсіани” включили у навчальну програму з української літератури. Школярі вивчатимуть його у 7 класі.

Про це повідомив сам письменник, пише “Українська правда”

У дописі на Facebook військовий пригадав, як одного разу читав текст цього оповідання на творчому вечорі в Ужгороді.  “Перший командир моєї бригади, полковник Юрій Беляков, вийшов на сцену з мокрими очима і сказав у мікрофон: “Усе так і було”, – написав автор “Марсіан”. Він сподівається, що підлітків цей текст також вразить. 

Оповідання “Марсіани” засноване на реальних подіях. Його письменник написав на початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну. У тексті йдеться про перебування бригади автора на Донеччині, під час якого військові вирішують переночувати у порожньому дитсадку, де ще зранку були діти.

“Ми з нашим камуфляжним одягом і брудними берцями, з нашою зброєю і неголеними обличчями виглядаємо тут, як прибульці з іншої планети. Тепер вже ми почуваємось марсіанами, які прибули на затишну Землю”, – йдеться в тексті оповідання.

Оповідання “Марсіани” входить до збірки Павла Вишебаби “Тільки не пиши мені про війну”. 

Як розповідало раніше BitukMedia, американська The New York Times опублікувала добірку найкращих книг для дітей та підлітків за 2023 рік. До нього потрапила книжка українських письменників Мар’яни й Тараса Прохаськів “Хто зробить сніг”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі