Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Менеджер готелю видавав “сухий лід” за освіжувач подиху. Його заарештували

Важливо

П’ятеро осіб постраждали через дії менеджера готелю у індійському місті Ґурґаон. Той додав до спецій, які в країні традиційно їдять після трапези, “сухий лід”. Тепер менеджера заарештували.

Про це повідомляє BBC.

“Сухий лід” – це охолоджений до твердого стану вуглекислий газ, сформований у вигляді невеликих гранул. При контакті із водою він вивільняється у вигляді ефектного білого “туману”. Однак у багатьох країнах його забороняють додавати у напої та інші страви, адже проковтування навіть дрібної часточки гранули становить небезпеку для людей.

Після вживання суміші цукру та спецій, яку традиційно подають в Індії як “освіжувач подиху” після трапези, у гостей почалася блювота та пішла із рота кров.

На відео, яке зараз шириться соцмережами, видно, що дехто з гостей клав шматочки льоду до рота та запивав їх водою, спостерігаючи за реакцією. Зрештою, людей госпіталізували. Лікарі перевірили мішок зі спеціями і таки виявили там “сухий лід”.

Гості тепер скаржаться – персонал відомлявся їм допомогти.

Поліція заарештувала менеджера за звинуваченням у навмисному нанесенні травм. Шукають тепер власника ресторану.

Як повідомляло BitukMedia, у деяких індійських штатах урядовці заборонили виробництво і продаж цукрової вати (у них вона зветься “бабусиним волоссям”). Все через рожевий флуоресцентний фарбник Родамін Б, який додають у виріб місцеві торговці. Він підвищує ризик розвитку раку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі