Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Режисер потай відправив запис “Дюни 2” смертельно хворому пацієнту за 1,5 місяці до прем’єри

Важливо

Режисер фільму “Дюна: Частина друга” Дені Вільньов таємно передав смертельно хворому пацієнту свій ноутбук із копією фільму за 1,5 місяці до прем’єри. Чоловік у віці за 50 перебував у закладі паліативної допомоги у канадському Квебеку. Останнім бажанням пацієнта було встигнути подивитися фільм перед смертю.

Про це повідомляє Washington Post.

Зворушливою історією поділилася Жозе Ганьон, директора канадської благодійної організації L’Avant, яка надає паліативну допомогу. Вона каже, вся ця кампанія була перегонами на випередки із часом.

Все почалося з того, що у січні L’Avant опублікував у Facebook пост із проханням допомогти зв’язатися із Вільньовим. “Я хочу зробити трохи магії для людини наприкінці життя”, – йшлося у повідомленні. Невдовзі контакти знайшлися.

Вільньов не коментує ситуацію. А Ганьон каже, що він і його дружина Таня Лапуант, виконавча продюсерка фільму, були дуже зворушені останнім бажанням пацієнта.

Спочатку подружжя хотіло привезти чоловіка до Монреаля чи Лос-Анджелеса, аби він подивився фільм, але пацієнт був надто слабким.

Тож 16 січня асистент привіз особистий ноутбук Вільньова із фільмом і показав чоловікові стрічку просто у палаті. Заходи секретності були надзвичайні – пацієнт підписав документи про нерозголошення, із палати винесли телефони, аби вони нічого не “підслухали”.

Пацієнт не володіє англійською – Квебек – це франкомовна провінція Канади. Тож він дивився фільм із субтитрами. На тригодинну стрічку у пацієнта забракло сил – він додивився лише до середини.

“Ми думали, що він так і помре, дивлячись фільм”, – пригадує Ганьон.

Однак пацієнт прожив ще кілька днів.

“Він помер, забравши секрет фільму із собою”, – каже Ганьон.

Дехто каже, що старання Ганьон і усіх залучених людей провалилися, адже пацієнт не знає кінцівки фільму. Однак директорка L’Avant вважає інакше – головне, що він відчував, як люди стараються, аби виконати його останнє бажання. А кінцівка фільму для людини, яка ось-ось помре, і не має такого суттєвого значення, каже вона.

Як повідомляло BitukMedia, лінзи для кінокамер MKll від українского виробника IronGlass використовували під час зйомок фільму “Дюна: Частина друга”. Представник виробника лінз Костянтин Гаркавий каже, що зйомки стали справжні випробувальним поліголом для техніки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі