Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На трасах вони швидші – поліція повернула гонщику його Ferrari через 30 років після викрадення

Важливо

Британська поліція знайшла спорткар Ferrari F512M, який викрали у австрійського гонщика “Формули-1” Герхерда Бергера ще у 1995-му. Її намагалися продати незаконно до США, але втрутилася компанія-виробник.

Про це повідомляє ВВС.

Бергер втратив авто під час перегонів Гран-Прі у Сан-Маріно. Це була одна із двох автівок, викрадених під час змагань. Про жодну із них не було чути до останнього часу.

У січні представник компанії Ferrari зв’язався із британською поліцією та повідомив, що британський брокер намагається продати крадену машину до США.

Поліція з’ясувала, що авто привезли із Японії наприкінці 2023-го. Авто у злочинців виручили. Проте нікого не заарештували. Друге авто також поки не знайшли.

Ціна спорткара F512M зараз – $444 тис. Такі авто випускали лише два роки – із 1994 по 1996 і їх лише 501 у світі. Розганяється машина до 315 км/год.

Тож попри те, що на трасах таке авто перевищує швидкість, необхідну для зльоту літака, до господаря воно поверталося майже 30 років.

Аби розшукати авто Бергера, довелося співпрацювати із правоохоронцями, Ferrari та автодиллерами по усьому світу, розповідають у поліції.

Як повідомляло BitukMedia, студент із Німеччини Марсель Пол модифікував дитячий електромобіль та зміг розігнатися на ньому до 148,5 км/год. Таким чином чоловік встановив світовий рекорд. Однак іграшці для переміщення у часі, як у фільмі “Назад у майбутнє”, очевидно, забракло мегават.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі