П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майже всіма мовами: українську книгу “Війна голосами дітей” випустить одне з найбільших видавництв у світі

Важливо

Благодійний фонд “Голоси дітей” передав право публікувати й продавати свою книжку “Війна голосами дітей” провідному американському видавництву HarperCollins Publishers. Книга була видана у першу річницю повномасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомляє благодійний фонд “Голоси дітей”.

У книзі зібрані близько сотні цитат дітей, а ілюстрації до них оформили українські й іноземні митці. Автором ідеї книги став співзасновник фонду Азад Сафаров.

HarperCollins Publishers належить до п’ятірки найкращих англомовних видавництв, зазначають у фонді. Видавництво отримало дозвіл на переклад книжки всіма мовами світу, окрім російської й білоруської. Всюди книжка буде виходити двома мовами, одна з яких — українська.

У “Війні голосами дітей” є близько 100 емоційних цитат, що зображають погляд дітей на війну. Цитати ілюстрували дизайнери, художники, фотографи: ілюстратори Нікіта Тітов, Сергій Майдуков, Олександр Грехов, Ірина Вале, співачка Джамала та її син Рахман, співак Святослав Вакарчук, шеф-кухар Євген Клопотенко.

Фото – “Голоси дітей”
Фото – “Голоси дітей”

Перемовини з видавництвом про передання прав власності вели понад шість місяців. “Під час презентації на Лондонському книжковому ярмарку у квітні 2023 року ми вперше дістали усний інтерес до видання цієї книжки від HarperCollins. Попри різні технічні й бюрократичні труднощі, ми зрештою уклали цю угоду в січні 2024 року”, – каже засновниця літературної агенції OVO Вікторія Ма.

Частину коштів з продажу примірників спрямують на психологічну допомогу українським дітям війни. Орієнтовний старт продажу в США запланували на 8 жовтня 2024 року.

Благодійний фонд “Голоси дітей” у 2019 році заснували Азад Сафаров та Олена Розвадовська. Він надає психологічну та психосоціальну підтримку дітям, що постраждали від бойових дій, нагадує “Суспільне. Культура”. Зараз фундація налічує понад 100 психологів, які працюють у 14 центрах, а також функціонує безплатна гаряча лінія.

Як розповідало раніше BitukMedia, 36 авторів написали роман про ковідний локдаун 2020 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі