Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Другу частину “Дюни” знімали із використання техніки українського виробництва

Важливо

Лінзи для кінокамер MKll від українского виробника IronGlass використовували під час зйомок фільму “Дюна: Частина друга”. Представник виробника лінз Костянтин Гаркавий каже, що зйомки стали справжні випробувальним поліголом для техніки.

Про це Гаркавий написав у Facebook.

Лінзи почали розробляти у 2021-му. Процес не зупинила повномасштабна війна із росією. Частина команди працювала дистанційно з окопів під обстрілами.

“Це далеко не перше велике кіно за участю наших лінз, але воно стало справжнім випробувальним полігоном для наших MKll залізяк”, – пише Гаркавий.

Лінзи MKll обрали серед тисяч інших варіантів, підкреслює він. Техніка відпрацювала без нарікань на механіку та оптичну складову.

“Навіть у складні часи у воюючій країні можемо робити якісний продукт світового рівня та опинитися причетним до яскравих кіноподій”, – пише Гаркавий.

Як повідомляло BitukMedia, український блогер Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу Yellow Medusa створив короткометражку про Різдво в Україні під час війни. Використав для цього ШІ. Назвав стрічку “Привид Різдва”. Вона посіла третє місце на конкурсі фільмів, створених із допомогою ШІ AI Holiday Film Contest.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі