Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українець створив фільм про Різдво з допомогою ШІ і отримав за нього відзнаку

Важливо

Український блогер Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу Yellow Medusa створив короткометражку про Різдво в Україні під час війни. Використав для цього ШІ. Назвав стрічку “Привид Різдва”. Вона посіла третє місце на конкурсі фільмів, створених із допомогою ШІ AI Holiday Film Contest.

Про це розповідає Суспільне.

Конкурс відбувся цього року вперше. Його організували сайт створених за допомогою ШІ короткометражок Curiouse Refuge та компанія Epidemic Sound, яка надає безоплатні звукові доріжки – музику та звукові ефекти – митцям.

“Я близько року хотів розказати історію, близьку для українців. Історію правдиву та життєву, й подарувати глядачам трохи надії, полегшення, хоч і тимчасове”, – каже Михайло.

Він не знаходив способу для цього, поки не почув про конкурс ШІ-фільмів на тему Різдва. Це свято для Михайла – про надію, розповідає він. Тож вирішив втілити цю ідею у історії про самотню волонтерку, яка зустрічає у квартирі привида.

Для створення фільму блогер використовував кілька платформ ШІ: Midjourney (генерація 2D-зображень), Runway Gen 2 (анімація 2D-зображень), ElevenLabs (ШІ-озвучення), D-ID (анімація обличчя та ліпсинг головної героїні), а також трохи DALL·E 3 та PixVerse.

В основу кадрів із окопними свічками лягли реальні фото із кухні, де Михайло та його дружина Ельвіра їх виготовляють. Кадри матері зі спини – це фото Ельвіри. Її активна волонтерська діяльність і надихала створювати стрічку, каже блогер. Прототипом кота у фільмі є кіт подружжя.

“Процес створення фільму за допомогою ШІ схожий на керування хаосом, – каже Михайло. – Важко згенерувати принаймні одну сцену, яка б виглядала цілісно та послідовно, а не як набір непов’язаних один з одним кадрів. “

У конкурсі брали участь 140 учасників. Тож отримання призового місця стало приємною несподіванкою, зізнається блогер.

Як розповідало BitukMedia, американський актор, володар двох “Оскарів” Шон Пенн знявся в українському фільмі-антології “Війна очима тварин”. Він виконує роль у фінальній короткометражці “Орел” режисера Мирослава Слабошпицького, відомого за стрічкою “Плем‘я”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі