Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У джунглях знайшли зниклий 80 років тому літак часів Другої світової війни

Важливо

У джунглях Папуа — Нової Гвінеї виявили військовий літак, який зазнав аварії 80 років тому. Йдеться про американський бомбардувальник Douglas SBD Dauntless, що вважався зниклим з 14 січня 1944 року, під час Другої світової війни.

Про це повідомляє Daily Mail.

На борту Douglas SBD Dauntless перебували пілот, лейтенант Біллі Рей Ремсі, і стрілець, сержант Чарлі Дж. Скьяра. Два морські піхотинці виконували місію, метою якої було японське судно в районі гавані міста Рабаул. Згідно з військовими документами, літак потрапив під вогонь зенітних гармат і був перехоплений ворожими винищувачами. В результаті атаки повітряне судно було збите і впало. Літак не могли знайти 80 років, і весь цей час Ремсі та Скьяра вважалися зниклими безвісти.

У січні цього року уламки Douglas SBD Dauntless виявили жителі Папуа — Нової Гвінеї, які вже кілька десятиліть знали про його можливе місцезнаходження. “Деякі наші бабусі та дідусі розповідали, що у гірській частині джунглів сталася авіакатастрофа. Але вони не знали, де саме впав літак”, – розповів місцевий житель Кілала Кіндау, який очолював пошукову групу.

Перш ніж натрапили на уламки, Кіндау та його команда вели пошуки у джунглях з грудня. Вони відправили знімок серійного номера знайденого літака до посольства США, і він збігся з номером Dauntless, який зазнав аварії 14 січня 1944 року. Як стверджують місцеві жителі, на місці падіння літака вони також виявили людські останки. Представники Міністерства оборони США повідомили, що найближчим часом на місце аварії буде направлено групу американських слідчих.

Як розповідало раніше BitukMedia, біля берегів Австралії знайшли судно, яке 120 років вважалося загадково зниклим.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі