Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Двері з фільму “Титанік” виставлять на торги

Важливо

Аукціонний будинок Heritage Auctions продасть двері з фільму “Титанік”. Торги відбудуться у Лос-Анджелесі 20-24 березня. Стартова ціна лота – 40 тис. доларів.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Реквізит з’являється наприкінці фільму режисера Джеймса Кемерона. Йдеться про різьблений дерев’яний уламок, на якому рятувалася Роуз, героїня Кейт Вінслет. А Джек у виконанні Леонардо Ді Капріо залишається у воді та гине.

Аукціоністи встановили, що розміри цього реквізиту становлять 8 футів (2,44 м) завдовжки і 41 дюйм (1,04 м) завширшки.

Творці реквізиту дістали натхнення від уламку, знайденому на місці аварії “Титаніка”. Фрагмент меблів, що нагадує декоративну панель у стилі Людовіка XV, зберігається у Морському музеї у Галіфаксі.

Протягом багатьох років після прем’єри “Титаніка” глядачі сперечаються, чи міг герой поміститися на дверях поряд із Розою. У 2022 році Кемерон провів дослідження за участю судмедексперта, щоб довести виправданість смерті Джека.

Загалом на торги Heritage Auctions виставлять 1600 лотів. Колекціонери зможуть також купити зброю із “Зоряних воєн”, батіг Індіани Джонса та кам’яні скрижалі Мойсея з фільму 1956 року “Десять заповідей”. За оцінками організаторів, розпродаж принесе їм від 20 до 30 млн доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США на торги виставили місце в мавзолеї біля могили Мерилін Монро. Його планують продати за ціною від $200 тис. до $400 тис. Продажем займається аукціон Julienʼs Auctions.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі